eewertti

Eläkeindekseistä taas kerran

Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin kun posti (ei Itella) kantoi eläkevakuutusyhtiön kirjeen jossa ilmoitettiin eläkkeeni nousevan 1.1.2015 alkaen 0,39 prosenttia.

Taitetun indeksin laskukaavalla sain korotukseksi 1,30 prosenttia ja totesin istuvan hallituksen kusseen eläkeläisiä molempiin saappaisiin taas kerran.

Tottakai maan talous on kaulaa myöten suossa mutta pitääkö täysin epäpätevän hallituksen maksumiehiksi taas kerran laittaa eläkeläisporukka.

Vaalit ovat jo ovella ja kymppi veto miten sukkelasti kaikki PUOLUEehdokkaat lupaavat taas korjata eläkeläisten asioita ja elinehtoja.

Täti Tiukan neuvottelema Kreikan tukipaketti näyttää lankeavan kansalaisten maksettavaksi ja jostain nekin rahat tietty täytyy nykäistä.

Voi aikoja, voi tapoja.

Lopuksi kehoitan välttämään äänen antamista istuvassa hallituksessa vaikuttavien puolueiden ehdokkaille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"pitääkö täysin epäpätevän hallituksen maksumiehiksi taas kerran laittaa eläkeläisporukka."

Mutta eihän eläkeläiset maksa, vaan saavat rahaa valtion budjetista. Eläkekassasta sitä rahaa kun ei löydy.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Höpsis. Minunkin eläkkeeni maksaa työeläkeyhtiö. Nyt sitä lihotetaan ennestään jo 160 mrd. varastossa.

Käyttäjän HeikkiAalto kuva
Heikki Aalto

Teillä ei ole mitään hätää, olette maksaneet valtaosan työurastanne pienempiä prosentteja ja sekä nykyiset että tulevat eläkkeenne maksetaan reilun parikymmenen prosentin maksuilla työeläkeyhtiöiden varoja tällä vuosituhannella kerryttäneiden pussista.

Onneksi pätkätyösukupolvi hoitaa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw.cgi/trip/?${APPL}=aanestysu&${BASE}=aanestysu&${THWIDS}=1.31/1418852851_234145&${oohtml}=aax/hex5100&${html}=aax/aax5100&${snhtml}=aax/aaxnosyn&${savehtml}=/thwfakta/aanestys/aax/aax.htm

Perussuomalaiset vastustivat eläkkeiden leikkausta. Kepu, Kok, Sdp kannattivat.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kymmenessä vuodessa keskivertoeläkeläisen eläke on tippunut alle köyhyysrajan.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Pieneläkeläisiä kohtaan tuo korotus on henkistä pahoinpitelyä. Siivooja joka on raatanut koko työuransa niin, että paikat ovat paskana jo ennen eläkeikää arnsaitsee kyllä parempaa. Samaa koskee myös monia muita.

Vartiaisen kaltaisten virkamiesten työn arvo...jokainen päätelkööt itse. Ansaitseeko hänen kaltaiset tulevat eläkkeensä. Jos jostain pitää leikata, taittaa niin ainakin minulla on selvä kohderyhmä-

Käyttäjän eewertti kuva
Urmas Mikkonen

Hyvä Jarmo
Taitettu indeksi, joka kyykytti eläkekäisien ostovoimaa parin prosentin vuosivauhtia, ei sitten riitänyt. Vapisevan Viinasen (alzhaimer)sanoin:"Kun kerran lyödään niin lyödään kunnolla". Tuli raippavero ja taitettu indeksi.
Tiedoksi Juhani Pertulle: Kansaneläkkeet maksetaan valtion varoista, työeläkkeet eläkeyhtiöiden varannosta joka tällä hetkellä on 170 Mrd euroa.
Tuo rahamäärä saa kyllä tumpelopoliitikonkin pään pyörälle.
On pelättävissä että tuo varanto eduskunnan päätöksellä keikautetaan valtion pohjattomaan säkkiin. Enteitä on näkyvissä.

Käyttäjän anjakoivistoinen04 kuva
Anja Koivistoinen

URMAS MIKKONEN ja eläkeläiset.

Minäkin pahoitin mieleni ihan samasta syystä kuin Urmaskin. Mutta, minä pahoitin mieleni myös ja oikeastaan suutuin sekä raivostuin toisestakin asiasta.

Nimittäin eläkeläisten puolueen kohtalosta. Suomen Senioripuolue oli perustettu v.2006 eläkeläisten toimesta ja eläkeläisille. Se sai elää kaksi eduskuntavaalia. Vuoden 2011 vaalien jälkeen se putosi puoluerekisteristä, kun ei saanut kaksissa peräkkäisissä vaaleissa edustajaa.

Senioripuoluetta ei kuitenkaan haluttu lopettaa, kun se olisi kuulemma tullut niin kalliiksi, vaan haluttiin jatkaa yhdistyksenä. Vaaleissa häviön mielestään kokenut puolueen hallitus erosi ja uusi hallitus koottiin luvalla sanoen väkipakolla. Minä sain kunnian puheenjohtajana sekä kipinän ylläpitäjänä, sanoma oli että, odotetaan aikaa sopivampaa. Ydinporukka oli vaalien jälkeen täysin mykkiä. Ei vastattu viesteihin, ei otettu yhteyttä. Totesin jääneeni lähes yksin "kipinä-mikoksi". Urmas Mikkonen ja kumppanit - mihin te hävisitte?

No, nyt ei ole huolta tuosta. Suomen Senioripuolue on lopetettu 9.12.2014 Seinäjoella pidetyssä kokouksessa. Pieneläkeläisenä yritin vikistä meidän heikompi-osaisten puolesta, mutta RAHAN MAHTI oli liian suuri.
Kyllä olen kovasti mieleni pahoittanut, kun jään historiaan Suomen Senioripuolueen viimeisenä ja epäonnistuneena puheenjohtajana. Alle tuhannen euron eläkkeellä ei "mykkää" yhdistystä pyöritetä.

Kiitän ja kumarran kaikille mukana olleille ja pyyteetöntä työtä tehneille. KIITOS!
HYVÄÄ JOULUA ja VUOTTA 2015.

Käyttäjän anjakoivistoinen04 kuva
Anja Koivistoinen

Ai niin, piti sanoman, että ne valtavat eläkerahastot ovat jo laskettu osaksi julkista taloutta. Eli, kun Suomea alettiin laittamaan EU-kuntoon niin Suomen valtionvelka oli sallittua suurempi, mitä EU hyväksyi. Suomen päättäjien EU-kiima ja neuvottelijoiden todellinen TYÖVOITTO oli, kun he saivat EU:n komission hyväksymään Suomen koko eläkejärjestelmän suurine rahastoineen osaksi julkista taloutta.
Hallelujaa!
Eikös meille oli syötetty tarinaa, että eläkevarannot ovat VAIN eläkkeiden maksua varten. Ei ole kovin kauan kun Suvi-Anne Siimes näin televisiossa lausui.

Toimituksen poiminnat